четвер, 13 грудня 2007 18:02

Вогонь на складах "Союз Віктан" вже загасили (ФОТО)

За словами працівників фірми Elit, склад якої знаходиться поряд, їх товар від пожежі не постраждав. Вони стверджують, що горять склади, що належать фірмам "Союз Віктан" і "Дата люкс" (займається технікою).

У приміщеннях під час пожежі завалилися залізні балки перекриття. Тут зберігалася побутова техніка і ящики з горілкою. З будівлі, де лежать пляшки, до цих пір йде дим. В повітрі відчувається легкий запах алкоголю. Пожежникам довелося працювати по щиколотку в піні, воді і горілці, що розлилася.

У будівлі сусіднього складу згоріли десятки пральних машинок.

Швидше за все, вогнище знаходилося у приміщенні, де зберігалася оргтехніка, тому з будівлі валить чорний дим. Причину спалаху визначити поки не можуть, оскільки не можна оглянути будівлю. Через високу температуру на складі вибило вікна, хоча вибуху не було.

Пожежники запевняють, що масштаби пожежі такі великі, тому що працівники складу пізно подзвонили "01", намагаючись згасити вогонь своїми силами. У результаті він перекинувся на сусідні будівлі.

За словами начальника прес-служби МНС Ігора Кроля, імовірна причина пожежі - несправність газового обладнання й опалювальної системи.

Під час пожежі ніхто не постраждав.

Кроль підкреслив, що рятувальники також не допустили загоряння складських приміщень і товарно-матеріальних цінностей, які зберігалися на складах ще 3 товариств - "Еліт Україна" "Катрейд" й "Аско".

У прес-службі компанії "Союз-віктан" з посиланням на інформацію пожежників повідомляють, що спалах відбувся на сусідніх складах і частково торкнувся складів компанії.

Загальна площа складів, що орендуються компанією, складає 4 тисячі квадратних метрів, проте в даний момент не можна оцінити площу складів, охоплених від пожежею.

У компанії відзначають, що істотного збитку пожежа не завдасть, оскільки склади на момент спалаху були практично порожніми, оскільки постачання новорічній продукції ще не здійснювалися.

Продукція і рекламні матеріали, які знаходилися на складах, застраховані, відзначає прес-служба.

Як повідомили в компанії, до забезпечення Києва алкогольною продукцією буде підключений Білоцерківський філіал. З понеділка логістика здійснюватиметься з другого складу в Києві. На новорічних постачаннях даний інцидент не відіб"ється.

Нагадаємо, у зв"язку з пожежею тимчасово зупинена робота київського заводу "Славутич".

Згідно правилам техніки безпеки на пивоварному заводі було відразу ж відключено електропостачання, газ, систему кондиціонування.

Для того, щоб уникнути невиправданих ризиків і захистити своїх співробітників від можливих наслідків пожежі, керівництво компанії прийняло рішення зупинити виробництво і евакуювати всіх співробітників компанії з території заводу.

Компанія планує відновити роботу заводу 14 грудня.

Через пожежу на складах довколишні будинки залишилися без світла і тепла, повідомляють АМИ "Новости-Украина", Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину « Вогонь на складах "Союз Віктан" вже загасили (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі