субота, 22 грудня 2007 19:10

Власник китайської шахти одержав 6 років за смерть 171 гірника

 Власник китайської шахти одержав 6 років за смерть 171 гірника

Власник китайської шахти і ще четверо топ-менеджерів визнані винними у вибуху на вугільному родовищі, який призвів до смерті 171 робітника. Суд визнав, що вони не виконували свої обов"язки, покладені щодо техніки безпеки. Власник шахти був засуджений до шістьох років ув"язнення, решта підсудних, - від трьох з половиною до п"яти років.

Вибух на шахті стався 27 листопада 2005 року. За даними слідства, ознаки небезпеки з"явилися за кілька днів до вибуху, тому власники шахти могли його уникнути. Власник шахти був затриманий одразу ж після вибуху. Як зазначає ВВС News, залишається "незрозумілим", чому розслідування зайняло так багато часу.

Китайські вугільні шахти вважаються одними з найнебезпечніших у світі. Часто правила безпеки ігноруються через те, що економіці країни, яка постійно зростає, необхідне вугілля. Протягом минулого року в Китаї через нещасні випадки померли 4,7 тисячі гірників, тобто приблизно по 13 чоловік за день. Агенство AFP робить застереження, що це тільки офіційні цифри. За даними незалежних джерел, цілком імовірно, що в рік вмирає до 20 тисяч шахтарів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину « Власник китайської шахти одержав 6 років за смерть 171 гірника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі