середа, 28 травня 2008 15:49

Україна неефективно бореться з расизмом і торгівлею людьми - правозахисники

Правозахисна організація "Міжнародна амністія" вказує на неефективність боротьби української влади з расизмом і торгівлею людьми.

Про це сказано в щорічній доповіді цієї організації.

Організація зазначає, що в Україні, як і досі, надходило багато повідомлень про катування й жорстоке поводження з людьми, затриманими співробітниками правоохоронних органі, незважаючи на тенденцію до зменшення масштабів цього явища.

При цьому біженцям загрожувала примусова висилка.

Разом з тим "Міжнародна амністія" констатує кількаразові расистські напади на іноземців і представників етнічних меншин.

"Прохачі притулку й іноземці, що проживають в Україні, часто зіштовхувалися з расистськими нападами з боку рядових українців, так само як і з расистським ставленням з боку міліції, включаючи невиправдано часті перевірки документів", - сказано в доповіді.

Також вказується на відсутність офіційної статистики про злочини на ґрунті расизму, і кваліфікацію міліцією більшості расистських нападів, як хуліганства.

При цьому представники Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України на зустрічі із представниками "Міжнародної амністії" у вересні 2007 року відмовилися визнавати існування расизму в Україні.

Крім цього, "Міжнародна амністія" констатує недостатність заходів щодо боротьби з торгівлею людьми й домашнім насильством.

Доповідь "Міжнародної амністії" підготовлена за підтримки правозахисників з різних країн світу до 60-ї річниці прийняття Загальної декларації прав людини.

Доповідь охоплює події 2007 року, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину « Україна неефективно бореться з расизмом і торгівлею людьми - правозахисники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі