неділя, 24 серпня 2008 16:36

У Полтаві споруджений пам"ятник гетьману Мазепі

Депутати Полтавської міської ради на позачерговій сесії ухвалили рішення про встановлення пам"ятника гетьману Івану Мазепі на Соборній площі в Полтаві.

Зокрема, за інформацією ряду засобів масової інформації, Полтавська міськрада ухвалила рішення про встановлення пам"ятника І.Мазепі на Соборній площі. "За" дане рішення проголосували 28 з 42 присутніх депутатів.

Губернатор регіону Валерій Асадчев, також присутній на сесії, повідомив депутатам, що на спорудження пам"ятника надійшли 1 млн грн держсубвенції згідно Указу Президента про святкування 300-річчя Полтавської битви. В.Асадчев закликав депутатів проголосувати за спорудження пам"ятника, щоб мати можливість використовувати держсубвенцію, серед іншого, і на поліпшення інфраструктури міста.

Нагадаємо, 19 серпня Полтавський міський голова Андрій Матковський підписав розпорядження про скликання позачергової тридцятої сесії Полтавської міської ради п"ятого скликання 22 серпня 2008 року в залі засідань Полтавської міської ради. На розгляд сесії заплановано було винести питання "Про узгодження місця розташування пам"ятника гетьману України Івану Мазепі в м.Полтава".

Раніше планувалося встановити пам"ятник І.Мазепі на Полі Полтавської битви поряд з пам"ятником Петру І та королеві Швеції Карлу ХІІ, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину « У Полтаві споруджений пам"ятник гетьману Мазепі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі