понеділок, 25 лютого 2008 14:36

У Донецьку бухгалтерки провели через конвертаційний центр 300 мільйонів гривень

Працівники УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області викрили організоване злочинне угруповання, учасники якого створили "конвертаційний центр", що діяв у місті Донецьку, й займалися мінімізацією податку на додану вартість.

Про це повідомила прес-служба МВС України на своєму офіційному веб-сайті.

За три роки існування, за даними оперативників УБОЗ, через його рахунки пройшло майже 300 мільйонів гривень. Організатором та активними учасниками злочинного угруповання були жінки.

Злочинна схема була наступною: використовуючи реквізити та розрахункові рахунки кількох спеціально створених ТОВ, "тіньові бухгалтерки" занижували вартість імпортованої продукції для ухилення від повної сплати митних платежів. У подальшому через утворені "транзитні" фірми зловмисниці піднімали ціну до ринкової та забезпечували видатковою документацією товар, який у подальшому реалізували за готівку.

За подібні операції жінки отримували 5% від суми угоди. Ще півтора відсотка від оборудки заробляли вони на "транзиті" коштів через рахунки фіктивних підприємств. І це - без надання послуг із незаконного переведення грошей у готівку.

У ході слідчо-оперативних заходів на 14 рахунках фіктивних фірм "конверту", відкритих у трьох комерційний банках, накладено арешт майже на 2,4 млн. гривень. Ще майже 1,6 млн. готівкою вилучено в офісах та у помешканнях учасниць ОЗГ.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину « У Донецьку бухгалтерки провели через конвертаційний центр 300 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі