понеділок, 11 жовтня 2010 12:08

У Чернівцях розкопали більше 8 тисяч бойових гранат (ФОТО)
5

У Чернівцях на вул. Заводській виявили склад боєприпасів часів І світової війни з декількома тисячами гранат.

Про це повідомляє прес-служба Центру пропаганди ГУ МНС в Чернівецькій області.

Під час проривання котловану під житлове будівництво працівники однієї з будівельних фірм виявили 10 вибухонебезпечних предметів. Зупинивши роботи, будівельники зателефонували рятувальникам.

На місце події прибули піротехніки, які після обстеження території виявили склад боєприпасів часів І світової війни, із якого вилучили ручні уламкові гранати різних калібрів та модифікацій в кількості 8112 штук.

"Ці боєприпаси були на озброєнні країн-учасниць війни з боку військового блоку Антанта. Крім того майже 800 вибухонебезпечних предметів знаходилися в остаточно спорядженому стані і були особливо небезпечними, хоча й пролежали в землі більше 90 років", - зазначили в МНС.

Як ідеться у повідомленні прес-служби, на Буковині часто виявляють вибухонебезпечні предмети, проте таку кількість тут виявили вперше. У зв'язку із незначною відстанню до житлових будинків роботи проводилися у взаємодії з органами державної влади та підрозділами МВС.

Місце події також відвідав голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв.

Наразі піротехніки вилучили усі небезпечні знахідки. Вони будуть вивезені у спеціально визначене місце для знешкодження.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину « У Чернівцях розкопали більше 8 тисяч бойових гранат (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі