середа, 27 лютого 2008 13:07

Щороку лікарі реєструють 2 млрд випадків харчових отруєнь

У Варшаві під егідою ВООЗ проходить семінар із епідемічного нагляду за захворюваннями, пов"язаними з харчовим отруєнням.

У Варшаві під егідою Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) почав роботу семінар з епідемічного нагляду за захворюваннями, пов"язаними з вживанням неякісних продуктів харчування, повідомляє центр новин ООН.

Щорічно в світі реєструється приблизно два мільярди випадків захворювань харчового походження. Значна частина з них пов"язана з порушеннями стандартів безпеки продуктів харчування. Це негативно позначається не тільки на здоров"ї людей, але і на продовольчій безпеці країн у цілому.

У 1996 році в Римській декларації Всесвітнього продовольчого саміту представники держав підтвердили право кожної людини на доступ до безпечних харчових продуктів.

У семінарі у Варшаві, який продовжиться до 29 лютого, беруть участь представники 18 країн Центральної і Південно-східної Європи. Особлива увага в його роботі буде приділена питанням своєчасного виявлення інфекцій і їх запобігання, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину « Щороку лікарі реєструють 2 млрд випадків харчових отруєнь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі