четвер, 20 березня 2008 18:23

Соціологи закликають жінок не народжувати у молодому віці

Заклики медиків до українських жінок народжувати в молодшому віці невиправдані, вважає директор інституту демографії і соціологічних досліджень Національної академії наук України Елла Лібанова.

"Українська жінка і так народжує дещо раніше всіх в Європі", - заявила вона на прес-конференції в четвер в Києві.

За її словами, з погляду медиків, оптимальний вік для пологів для жінки - 18 років, проте соціологи рекомендують народжувати не раніше 25-28 років.

"Ми дуже рано починаємо цей процес, але і неймовірно рано його закінчуємо. Після 35 в Україні практично ніхто вже не народжує", - відзначила вона.

На її думку, материнство в Україні неминуче старітиме. "Ми ніколи вже не повернемося до того, що мати народжуватиме дитину в 18 років. Є загальносвітові процеси, і дуже довго від них відрізнятися ми не зможемо", - відзначила вона.

За словами Е.Лібанової, ці процеси обумовлені, насамперед, соціальними чинниками - перш, ніж стати матір"ю, жінка повинна відбутися в суспільстві, зокрема, здобути освіту, зробити кар"єру, заробляти досить, щоб виховувати дитину. "Це означає, що жінка повинна максимально усвідомлено відноситися до того, що вона стане матір"ю", - підкреслила Е.Лібанова, відзначивши, що молоді жінки повинні вже зараз піклуватися про своє здоров"я, щоб якомога довше зберігати репродуктивний вік, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину « Соціологи закликають жінок не народжувати у молодому віці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі