понеділок, 12 січня 2009 09:15

"Київенерго" вже використовує резерви мазуту, які належать іншим компаніям

 "Київенерго" вже використовує резерви мазуту, які належать іншим компаніям

"Київенерго" почала використовувати мазут зі сховищ компанії, який належить іншим юридичним особам і передбачено договорами з ними, повідомив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.

Закупівля мазуту в такій ситуації згідно постанови Кабінету міністрів здійснюватиметься без тендерних процедур.

За словами Соколовського, "питання оплати мазуту залишається відкритим і зволікання з його рішенням викликає неспокій".

"Так само до цих пір КМДА не вирішила проблему повернення "Київенерго" дійсного боргу у розмірі 975 млн. грн. без ПДВ. Не зважаючи на те, що сьогоднішні проблеми з опалюванням викликані переважно зовнішніми чинниками, компанія наполегливо добивається виплат боргу КМДА з різниці у тарифах на тепло. З вини КМДА борг зростає щодня і не дає змоги "Київенерго" розраховуватися за спожитий газ перед постачальниками", - заявив керівник компанії.

Він також повідомив, що станом на 11 січня в повному обсязі використано аварійний запас мазуту ТЕЦ-5. На ТЕЦ-6 власних запасів вистачить до 15 січня. Загальний об"єм мазуту, що знаходиться на відповідальному зберіганні на об"єктах "Київенерго" становить 78 тис. тон.

"Сьогодні "Київенерго" отримує 3,960 млн. кубометрів газу на добу. При цьому, в нормальному режимі роботи обидві станції споживають 7,1 млн. кубометрів газу на добу. Двократне зниження постачань газу для компанії в примусовому порядку і стало причиною переходу на використання мазуту як альтернативного палива", - прокоментував ситуацію технічний директор компанії Юрій Гладишев.

10 січня представники "Нафтогазу" запевнили, що компанія "Газ України" поставляє "Київенерго" обсяги газу, достатні для того, щоб забезпечити столицю опаленням і гарячою водою.

Того ж дня Турчинов заявив, що уряд звернеться до Генеральної прокуратури з проханням перевірити факти перебоїв у теплопостачанні населення в деяких регіонах України. За його словами, газу для обігріву населення достатньо, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину « "Київенерго" вже використовує резерви мазуту, які належать іншим компаніям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі