вівторок, 08 січня 2008 20:06

Прем"єр Польщі обговорить в Празі розміщення об"єктів ПРО США

Прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск в четвер відвідає Чехію з одноденним офіційним візитом, повідомили у вівторок в прес-службі уряду Польщі.

У програмі візиту передбачені зустрічі Туска з президентом Чехії Вацлавом Клаусом і чеським прем"єр-міністром Міреком Тополанеком. Передбачається, що в ході зустрічі з главою уряду Чехії Туск обговорить питання можливого розміщення на території двох країн елементів системи протиракетної оборони (ПРО) США.

Чеський прем"єр 27 лютого має намір зустрітися у Вашингтоні з Джорджем Бушем і провести переговори про можливе розміщення на чеській території американського радара ПРО.

Вашингтон планує розмістити десять ракет-перехоплювачів в Польщі і станцію радіолокації в Чехії. Перша з десяти ракет ПРО може бути поставлена на бойове чергування в Європі вже до 2011 року, повномасштабне розгортання всіх десяти, можливо, буде завершено до 2013 року.

Москва розглядає плани розміщення в Чехії і Польщі елементыв протиракетної оборони США як дії з ослаблення російського ядерного потенціалу стримування, заявив раніше офіційний представник МЗС Росії Михайло Каминін, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину « Прем"єр Польщі обговорить в Празі розміщення об"єктів ПРО США ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі