вівторок, 18 грудня 2007 19:57

Польща і Чехія можуть стати цілями російських ракет

Командувач Ракетними військами стратегічного призначення генерал-полковник Микола Соловцов не виключив, що об"єкти протиракетної оборони США в Польщі і Чехії можуть стати новими цілями російських ракет.

"Ми вимушені приймати відповідні заходи, які не дозволять ні за яких умов девальвувати російський потенціал ядерного стримування. І я не виключаю, що у разі такої спроби при відповідному рішенні вищого військово-політичного керівництва країни як цілі частини наших міжконтинентальних балістичних ракет можуть вибрати і вказані об"єкти ПРО в Польщі і Чехії", - заявив Соловцов.

США стверджують, що радар в Чехії і протиракетні установки в Польщі необхідні їм для захисту від так званих "держав-ізгоїв" - таких як Іран і Північна Корея.

Проте Росія вважає, що створення нового протиракетного щита порушує стратегічний баланс сил в регіоні і безпосередньо загрожує її безпеці, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину « Польща і Чехія можуть стати цілями російських ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі