Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2008 13:45

Половина населення Землі живе менше ніж на $2 в день

В п"ятницю в світі проходить Міжнародний день боротьби з бідністю, в рамках якого, як очікується, в багатьох країнах пройдуть акції протесту. День боротьби з бідністю проходить за ініціативою ООН і має на меті привернути увагу до проблем малозабезпечених.

Минулого року в заходах у рамках Дня боротьби з бідністю взяли участь 43 мільйони людей. За даними ООН, близько трьох мільярдів людей - тобто майже половина населення Землі - живе менше ніж на два долари в день.

Цього року День боротьби з бідністю співпав зі світовою фінансовою кризою. У зв"язку з цим Індія та Бразилія - головні країни планети, які розвиваються, - закликали не допустити, щоб бідні люди платили за помилки багатих.

Згідно з планом ООН, до 2015 року кількість бідних людей на Землі повинна скоротитися удвічі. Проте вже зараз скептики називають ці цілі нездійсненними, особливо в більшості країн Африки.

В той же час спостерігачі зазначають, що в таких країнах, як Індія та Китай, економічне зростання сприяло покращенню умов життя багатьох людей.

Згідно із доповіддю, оприлюдненою в четвер Міжнародною організацією праці, не дивлячись на мільйони робочих місць, створених у світовій економіці з початку 1990-х років, різниця статків між багатими і бідними стає все більшою.

Як зазначається в документі, з 1990 по 2007 рік рівень зайнятості працездатного населення планети виріс на 30%. Проте за цей самий період розрив у прибутках 10% найзабезпеченіших шарів і 10% найбідніших виріс на 70%.

Разом із різницею в добробуті багатих і бідних все більш помітним стає контраст між прибутками топ-менеджерів компаній і середніх працівників.

Наприклад, в США в 2007 році виконавчі директори 15 найбільших компаній отримували в 520 разів більше, ніж середній працівник. У 2003 році цей розрив становив 360 разів, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Зараз ви читаєте новину « Половина населення Землі живе менше ніж на $2 в день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути