вівторок, 05 лютого 2008 15:33

Обвинувачення в справі Ґонґадзе вимагає призначити конкретні терміни покарання

Обвинувачувальна сторона в справі про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе просить Апеляційний суд Києва присудити обвинувачуваних Миколу Протасова - до 14 років в"язниці, Олександра Поповича - до 13 років і Валерія Костенка - до 12 років.

Про це журналістам повідомив представник Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко.

З її слів, 5 лютого суд у справі Ґонґадзе перейшов до дебатів.

Вона зазначила, що на дебатах виступили прокурори, і, на прохання захисту, суд переніс засідання на 10:30 21 лютого для того, щоб інші учасники процесу мали можливість підготуватися до дебатів.

Теличенко підкреслила, що перед виступом прокурорів підсудний у справі Констенко повністю визнав свою провину, а Попович і Протасов - частково.

"Обидва вони наполягали на тому, що не було попередньої змови про здійснення вбивства", - сказала Теличенко.

Крім того, представник Мирослави Ґонґадзе в суді додала, що Протасов наполягав на тому, що на момент здійснення злочину він не був посадовою особою, оскільки перебував у відпустці.

"Прокурори звернулися до суду із проханням призначити Протасову 14 років позбавлення волі, Поповичу - 13 років і Костенку - 12", - зазначила Теличенко.

При цьому вона додала, що буде наполягати на застосуванні до підсудних інших строків покарання, але не уточнила, яких саме.

Як повідомляло агентство, розгляд справи про виконавців убивства Ґонґадзе Апеляційний суд Києва почав 9 січня 2006 року.

В убивстві журналіста обвинувачуються 3 колишніх співробітники Департаменту зовнішнього спостереження й кримінальної розвідки МВС Валерій Костенко, Микола Протасов й Олександр Попович.

Ще один обвинувачуваний - колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач - перебуває в розшуку.

Раніше Генпрокуратура заявила, що в суд передано тільки першу частину справи, що стосується тільки виконавців убивства.

Друга частина справи стосується встановлення замовників й організаторів цього злочину.

Генеральна прокуратура має намір прийняти остаточне рішення в справі про вбивство журналіста Гонгадзе після проведення фоноскопічної експертизи за участі експертів від Європейського Союзу й США.

Генеральний прокурор Олександр Медведько заявляв, що фоноскопічна експертиза плівок колишнього співробітника президентської охорони майора Миколи Мельниченка буде проводитися Федеральним бюро розслідувань США після визначення персонального складу експертів, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину « Обвинувачення в справі Ґонґадзе вимагає призначити конкретні терміни покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі