понеділок, 14 січня 2008 13:06

На Львівщині двоє в"язнів облили себе бензином і підпалили

13 січня о 10-й годині ранку двоє в"язнів загону N1 Сокальської виправної колонії N47, що у Львівській області, Державного департаменту України з питань виконання покарань облили себе бензином та підпалили. Про це повідомив координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман.

За словами Дмитра Гройсмана, інформацію про інцидент в колонії йому підтвердили уже із трьох різних джерел, які "жодним чином не мають відношення до адміністрації колонії".

"Причиною такого радикального кроку стала жорстокість адміністрації колонії, нелюдські умови утримання в"язнів та жахливий і не придатний до вживання стан питної води", - наголосив правозахисник.

"За моєю інформацією, облили себе бензином і підпалили двоє в"язнів. Зі слів очевидців, опіки можуть бути дуже серйозними", - наголосив він.

За словами Дмитра Гройсмана, адміністрація даного виправного закладу відмовляється від будь-яких коментарів.

Один із двох в"язнів загону N1 Сокальської виправної колонії N47 перебуває у медичній частині Львівського СІЗО у важкому стані. Інший в"язень - в задовільному стані. Про це сьогодні, 14 січня, повідомив координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман

"Люди, яких звати Володимир Бондаренко та Євген Кондратьєв, перебувають зараз у медичній частині Львівського СІЗО. Тобто, ми офіційно підтверджуємо інформацію про те, що факт облиття бензином та самопідпалу мав місце", - наголосив правозахисник.

За його словами, один із в"язнів перебуває у важкому стані, інший - в задовільному. "Я не можу зараз назвати прізвища того, хто у важкому стані, оскільки це медична інформація, яка не підлягає розголошенню", - резюмував він, повідомляє ZAXID.NET.

Зараз ви читаєте новину « На Львівщині двоє в"язнів облили себе бензином і підпалили ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі