вівторок, 08 січня 2008 18:40

Комісар ЄС закликала опозицію поважати результати виборів у Грузії

 Комісар ЄС з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства (ЄПС) Беніта Ферреро-Вальднер заявляє, що усі партії Грузії мають поважати результати президентських виборів.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це йдеться у її заяві, розповсюдженій сьогодні.

"Усі партії мають поважати остаточні офіційні результати, як тільки вони стануть відомими, та брати участь у конструктивному діалозі напередодні парламентських виборів", - зазначається у заяві комісара.

Б. Ферреро-Вальднер зауважила, що мирна та організована участь грузинських виборців у виборах підтверджує бажання народу розвивати суспільство, що базується на демократичних принципах, верховенстві права та повазі до базових свобод.

Звертаючи увагу на висновки міжнародної місії спостерігачів під егідою ОБСЄ, комісар ЄС зазначила, що для швидкого врегулювання деяких питань проведення виборчого процесу потрібна серйозна і безперервна відданість влади Грузії меті прискорення побудови більш плюралістичного та конкурентного суспільства.

Вона також заявила, що Єврокомісія залишається готовою і надалі допомагати Грузії у здійсненні необхідних експертиз та наданні потрібної технічної допомоги.

Разом з тим, Б. Ферреро-Вальднер закликала владу Грузії провести розслідування усіх скарг, що надійшли протягом виборчого процесу, з метою посилення довіри виборців до виборчої системи та верховенства права.

При цьому комісар висловила переконання у тому, що опозиційні сили повинні використовувати лише мирні та легальні засоби будь-яких оскаржень результатів виборів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину « Комісар ЄС закликала опозицію поважати результати виборів у Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі