четвер, 20 березня 2008 19:47

Китайська поліція офіційно визнала, що вбивала демонстрантів

Китайські поліцейські в офіційному звіті визнали, що в неділю по учасниках демонстрації в населеній тибетцями області провінції Сичуань був відкритий вогонь, передає AFP з посиланням на китайське державне новинне агентство Xinhua.

За офіційними даними, поліцейські застрелили четверо демонстрантів. Згідно зі звітом, опублікованоим китайською поліцією, вогонь був відкритий у цілях самооборони. Поліцейські стверджують, що це перший раз, коли в ході придушення демонстрацій використовувалася бойова зброя. Представники уряду Тибету у вигнанні повідомляють, що було убито вісім чоловік.

На цьому тижні активісти Тибету розповсюдили фотографії восьми мертвих тіл з кульовими отворами, проте AFP не може підтвердити їх достовірність. Уряд Тибету у вигнанні вже заявляв про застосування вогнепальної зброї поліцейськими і загибель 19 учасників демонстрації в китайській провінції Ганьсу, проте китайські власті заявили, що загинули 13 мирних жителів, причому з вини демонстрантів.

Акції протесту, приурочені до 49-х роковин повстання проти Народно-визвольної армії Китаю (НВАК), що окупувала Тибет в 1949 році, почалися 10 березня. 17 березня влада Китаю порекомендували іноземним громадянам покинути Тибет через неспокійну обстановку в регіоні. Мітинги і вуличні зіткнення не припиняються, не дивлячись на заклик духовного лідера Тибету Далай-лами і китайських лідерів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину « Китайська поліція офіційно визнала, що вбивала демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі