четвер, 16 жовтня 2008 14:27

Бунт у в"язницях Пакистану: 4 загиблих, 13 поранених

Бунт стався у в"язниці великого пакистанського міста Карачі, під час його придушення загинули четверо в"язнів, поранено 13. В іншій в"язниці на північному заході країни у четвер в"язнів взяли в заручники чотирьох охоронців під час обшуку.

Перший інцидент стався в переповненій в"язниці міста Карачі в середу ввечері. Група в"язнів напала на охоронців, намагаючись прорватися крізь тюремні ворота. За словами одного з охоронців, якого цитує Рейтер, заколот спалахнув через погані умови утримання в"язнів. За даними агентства, в цій в"язниці перебувають 2,5 тисячі в"язнів замість 1,2 тисяч, на яких вона розрахована.

Це вже другий за тиждень бунт у в"язниці Карачі: в понеділок тут уже придушили заколот.

У в"язниці на північному заході Пакистану в місті Тімергара в"язнів узяли в заручники чотирьох тюремних охоронців, протестуючи проти обшуку, при якому в них відбирали мобільні телефони й холодну зброю.

Спочатку в"язнів підпалили два тюремні бараки, а коли поліція застосувала проти них сльозоточивий газ, вони захопили заручників.

За словами представників поліції, в безладах беруть участь близько 50 в"язнів, вони зв"язуються за допомогою мобільних телефонів з товаришами на волі й можуть готувати свою втечу.

А 14 червня в афганській провінції Кандагар таліби вчинили напад на головну в"язницю провінції, звільнивши ув"язнених, які були в ній. Згідно з попередньою інформацією, під час нападу загинули 15 охоронців, повідомляє РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину « Бунт у в"язницях Пакистану: 4 загиблих, 13 поранених ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі