четвер, 09 жовтня 2008 17:03

Антимонопольний комітет вимагає знизити ціни на пальне

Антимонопольний комітет України закликає вітчизняних нафтотрейдерів адекватно відреагувати на зниження вартості нафти на світовому ринку й зменшити роздрібні ціни на пальне.

"Ми закликаємо операторів ринку нафтопродуктів не зволікати зі зниженням цін, а адекватно відреагувати на ринкову ситуацію", - цитує прес-служба АМК в.о.голови комітету Олександра Мельниченка в повідомленні.

Згідно з даними АМК, лише у вересні світові ціни на нафту знизилися на 13% і зниження продовжилося в жовтні.

Комітет також зазначає, що Росія зменшила вивізне мито на нафту та нафтопродукти відповідно на 6,5% і 6%, що також є підставою для перегляду вітчизняними нафтотрейдерами роздрібних цін на пальне.

"Сьогодні є всі підстави для того, щоб вартість пального відповідно знизилася, і це має реально відчути кожний українець. Антимонопольний комітет "тримає руку на пульсі", і я прошу нафтотрейдерів пам"ятати це", - наголосив О.Мельниченко.

АМК нагадує, що органи комітету цього року розглянули близько 30 справ про порушення конкурентного законодавства на ринках нафтопродуктів і притягли до відповідальності понад 300 операторів, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину « Антимонопольний комітет вимагає знизити ціни на пальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі