середа, 12 листопада 2008 10:53

$100 мільярдів допомоги бідним країнам виділяє Світовий банк

$100 мільярдів допомоги бідним країнам виділяє Світовий банк

Світовий банк вирішив виділити 100 мільярдів доларів для допомоги країнам, які розвиваються, побоюючись, що фінансова криза може розорити бідніші країни та країни з середнім достатком.

Так як заяви про допомогу продовжують надходити, президент Світового Банку Роберт Зоелік прогнозує, що Банк надасть позики країнам протягом наступних трьох років через Міжнародний банк реконструкції та розвитку. Він повідомив, що МБРР збільшить позики державам, що розвиваються, з запланованих $16 мільярдів до $35 мільярдів. Минулого року подібна допомога складала $13.5 мільярдів.

Підкреслюючи свою стурбованість, президент Банку додав, що, за прогнозами, світова торгівля вперше з 1982 року скоротиться, а економічний ріст країн, що розвиваються, досягне замість очікуваних 6.4% лише 4.5%.

Світовий банк передбачає, що зниження економічного росту в країнах, які розвиваються, на кожен відсоток призведе до бідності 20 мільйонів людей.

"Багато з цих бідних країн та країн з середнім достатком не мають у своєму розпорядженні достатньо фінансів: більша їх частина пішла на погашення цінової кризи на продукти, - говорить Езвар Прасад, експерт з глобальної економіки у Брукінському інституті в Вашингтоні. - Зараз питання в тому, чи фінансова криза зробить життя людей нестерпним, чи лише важким." За матеріалами Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «$100 мільярдів допомоги бідним країнам виділяє Світовий банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі