вівторок, 10 вересня 2019 16:01

З'явились фото терористів, які викрали і катували Аметова
3

Олександр Баглюк брав участь в викраденні і катуванні Аметова
Фото: МВС
Викрадачів Аметова оголосили в міжнародний розшук
Викрадачів Аметова оголосили в міжнародний розшук

Правоохоронці встановили й оголосили у міжнародний розшук викрадачів Решата Аметова, якого закатували 2014-го.

Аметова примусово посадили до автомобіля Chevrolet Lacetti та відвезли до штабу непередбаченого законом збройного формування під назвою "Самооборона Криму", повідомляє МВС України і прокуратура АРК.

Саме біля цього формування востаннє працював мобільний телефон Аметова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд у Росії залишив під вартою вісьмох фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір"

"Незважаючи на тимчасову відсутність доступу до місць вчинення злочину, слідчим поліції вдалось встановити похвилинну картину переміщення потерпілого, а також 3-х осіб, які безпосередньо здійснили викрадення Решата Аметова з площі Ради міністрів. Ними виявилися 2 бійці "Самооборони Криму" 1975 і 1986 р. н., які діяли під керівництвом колишнього військовослужбовця Збройних сил Російської Федерації Скрипника Євгена Володимировича, 1966 р. н", - повідомили у МВС.

Скрипник після вчинення злочину виїхав із Криму і брав участь у бойових діях на Донбасі, "де 27 квітня 2014-го у Горлівці організував вчинення аналогічного злочину, пов'язаного з викраденням і катуванням трьох офіцерів спецпідрозділу СБУ "Альфа".

Аметов Решат Мідаатович — український громадянин кримськотатарського походження, якого закатували поблизу Білогірська під час анексії Криму Росією. Перший громадянин України, убитий внаслідок російської агресії проти України. Герой України.

Зараз ви читаєте новину «З'явились фото терористів, які викрали і катували Аметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі