четвер, 22 липня 2021 08:59

Зеленський захистив законом корінні народи

Зеленський захистив законом корінні народи
Володимир Зеленський підписав закон про корінні народи України. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про корінні народи України.

Ними назвали суспільство, яке сформувалося на території Кримського півострова. Зокрема, кримські татари, караїми, кримчаки, повідомляють на сайті ОП.

Корінний народ України є носієм самобутньої мови і культури, має традиційні, соціальні, культурні або представницькі органи, самоусвідомлення себе, становить етнічну меншість у складі її населення і не має власного державного формування. Він, згідно з законом, мають право на самовизначення у складі України і політичний статус в рамках Конституції і законів країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримських татар держава сприймала як ворогів. Тепер виправляє помилки – Казарін

Корінні народи також мають колективне та індивідуальне право на повне володіння всіма правами людини і основними свободами.

Українське ставлення до проблем корінних народів змінилося 2014 року. Україна почала захищати не лише свою територіальну цілісність, а й право кримських народів на самовизначення.

Закон про корінні народи України відповідає світовій практиці. Ми маємо моральний обов'язок перед кримськими татарами, караїмами та кримчаками, чиє національне вогнище у Криму, сприяти збереженню їхньої ідентичності.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський захистив законом корінні народи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі