Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2021 10:57

З окупованим Кримом у Росії немає майбутнього - Каспаров

З окупованим Кримом у Росії немає майбутнього - Каспаров
Каспаров нагадав, що російська опозиція має різні погляди на ситуацію з Кримом. Фото: "Уніан"

Спроба анексії Криму - злочин режиму президента РФ Володимира Путіна. У Росії немає майбутнього, якщо півострів не повернуть Україні.

Про це заявив російський опозиціонер Гарі Каспаров під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, повідомляє телеканал "Україна 24".

"Я належу до тих, хто вважає, що усі злочини путінського режиму, як внутрішні, так і міжнародні, мають бути засуджені вільним російським парламентом одним махом, за 30 секунд. Звичайно, такі речі, як повернення Криму Україні, можуть потребувати певного часу. Когось потрібно вивозити звідти, інших повертати. Але… Росія не матиме майбутнього, якщо повністю не перестане бути імперією", - сказав він.

Каспаров нагадав, що російська опозиція має різні погляди на ситуацію з Кримом. За його словами, чимало колег із опозиційного руху висловили сильну підтримку чи принаймні нейтральну позицію щодо анексії півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголошувати війну ядерній Росії - самогубство для України

Росія окупувала український Крим, увівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий договір про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнали анексію Криму і запровадили санкції проти Росії. Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «З окупованим Кримом у Росії немає майбутнього - Каспаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути