субота, 19 листопада 2022 13:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Вже цього року: у Міноборони спрогнозували, коли ЗСУ зайдуть в Крим

Вже цього року: у Міноборони спрогнозували, коли ЗСУ зайдуть в Крим
У Міноборони зробили прогноз щодо звільнення Криму та завершення війни. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України можуть повернути тимчасово окупований Крим під свій контроль вже на початку зими поточного року.

Російсько-українська війна, можливо, завершиться до кінця весни 2023-го.Такий прогноз зробив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов в інтерв'ю для Sky News.

За його словами, ЗСУ повернуть контроль над Кримом ймовірно до кінця грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського зробили заяву щодо таємних переговорів Заходу з Путіним

Гаврилов також прокоментував перспективи мирних переговорів України з Кремлем. Наголосив, що вони відбудуться виключно після того, як Росія повністю залишить територію України, зокрема Кримський півострів та Схід України.

"Всередині суспільства в Україні є рішення, що ми йдемо до кінця. Не має значення, який сценарій лежить на столі. Люди заплатили багато крові, багато зусиль за те, чого ми вже досягли. І всі знають, що будь-яка затримка або заморожений конфлікт – це лише продовження цієї війни проти існування України як нації", - пояснив Гаврилов.

З кінця лютого 2014 року Автономна Республіка Крим захоплена й окупована російськими регулярними військовими частинами. Пізніше тимчасово анексована Російською Федерацією.

Президент Володимир Зеленський вкотре висловився про долю тимчасово окупованого Криму. Пообіцяв, що Україна поверне загарбаний Росією півострів до загальноєвропейського простору.

Раніше президент заявив, що Україна звільнятиме Крим, і робитиме це військовим шляхом. Водночас міністр оборони Олексій Резніков прогнозує, що Україні вдасться повернути Крим без бою.

Зараз ви читаєте новину «Вже цього року: у Міноборони спрогнозували, коли ЗСУ зайдуть в Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі