неділя, 11 грудня 2022 14:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Питання Криму може затягнути війну на десятиліття – The Washington Post

Питання Криму може затягнути війну на десятиліття – The Washington Post
The Washington Post вважає, що Крим Україна буде повертати воєнним шляхом. Фото: eastnews.ua

Західні журналісти вважають, що питання Криму не дає надії на мирне дипломатичне врегулювання війни.

Воно загрожує розтягнути війну на десятиліття, пише The Washington Post.

"Непохитні претензії на Крим ілюструють нерозв'язність конфлікту, і важко уявити, що боротьба за півострів буде вирішена без подальшого кровопролиття", – пише видання.

Але деякі західні офіційні особи сподіваються, що угода щодо Криму стане "ключем до припинення війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль відреагував на заяву Зеленського про повернення Криму

Видання наводить слова президента Володимира Зеленського про те, що повернення Криму Україні "означатиме відновлення справжнього миру".

Для російського президента Володимира Путіна окупація Криму стала "опорою його спадщини, яка впаде, якщо він втратить півострів".

У тимчасово окупованому Криму серед російських військових і колаборантів вже ширяться панічні настрої. Загарбники бояться, що Збройні сили України можуть скоро зайти на територію півострова. Про це розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз. За його словами, деокупація півострова може відбутися за херсонським сценарієм.

Окупанти йдуть вже навіть і з лівобережної частини Дніпра Херсонської області. Росіяни повністю залишили Козачі Лагері на Херсонщині біля Олешків, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Зараз ви читаєте новину «Питання Криму може затягнути війну на десятиліття – The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі