понеділок, 06 серпня 2018 17:43

Вирок Сущенку оскаржили у Верховному суді Росії

Вирок Сущенку оскаржили у Верховному суді Росії
Вирок Роману Сущенку оскаржили у Верховному суді РФ / фото: Укрінформ

Справа українського журналіста Романа Сущенка, засудженого на 12 років колонії суворого режиму в РФ, надійшла до Верховного суду РФ.

"Справа Сущенка надійшла до Верховного Суду РФ. Відповідно до КПК, її мають розглянути протягом 45 днів. Мабуть, уже в вересні пройде апеляція за моєю скаргою на вирок Мосміськсуду, який визнав Сущенка винним і призначив покарання 12 років позбавлення волі за "шпигунство", - пише у Twitter громадський захисник Сущенка Марк Фейгін.

4 червня Мосміськсуд ухвалив вирок українському журналісту Роману Сущенку - 12 років колонії суворого режиму за шпигунство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Сущенка не пускають відвідувачів - адвокат

Після оголошення рішення суду його адвокат сказав, що вирок дає можливість обміну Романа Сущенка на затриманого в Україні журналіста Кирила Вишинського.

ФСБ Росії 30 вересня 2016-го в Москві затримала кореспондента українського агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка, який приїхав до Росії у приватних справах. Його назвали "співробітником української розвідки", який нібито "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, що становлять державну таємницю".

Сущенко свою вину не визнав у повному обсязі.

Зараз ви читаєте новину «Вирок Сущенку оскаржили у Верховному суді Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі