Ексклюзиви
субота, 23 січня 2021 13:39

Вчителі в Криму намагаються контролювати школярів на вихідних

Вчителі в Криму намагаються контролювати школярів на вихідних
У Криму вимагають звіту батьків про знаходження школярів в день мітингів за Навального. ФОТО: pexels.com

В окупованому Криму бояться участі школярів у мітингу на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Через це керівництво шкіл та вчителі вимагають від батьків звіти про місце знаходження їхніх дітей кожні 2 години. Звітувати потрібно протягом 23 січня.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Класні керівники ряду сімферопольських шкіл вимагають від батьків у суботу, 23 січня, звітувати кожні дві години про те, що їхня дитина "під наглядом" дорослих", - йдеться в повідомленні.

Про контроль закликають і в батьківських чатах кримських шкіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Геть царя": в Москві почалися масові затримання

"Також у батьківських чатах кримських шкіл активно поширюються заклики до батьків контролювати дітей і не допустити їхньої участі в мітингу на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального, який заплановано на 23 січня на 14-у годину", - йдеться в повідомленні.

Експерти правозахисної організації не виключають, що після мітингу окупаційна влада може притягнути до відповідальності батьків тих дітей, які прийдуть на акцію.

За даними правозахисників, до поширення закликів про необхідність "контролю дітей" підключилися місцеві проросійські журналісти і громадські активісти.

Сьогодні, 23 січня, в Росії почалися акції на підтримку опозиційного політика Олексія Навального та інших політв'язнів. 17 січня Навальний був затриманий у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту "Шереметьєво". Він повертався вРосію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи "Новічок".

Зараз ви читаєте новину «Вчителі в Криму намагаються контролювати школярів на вихідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути