вівторок, 10 грудня 2019 16:43

В підписаному комюніке про кримських бранців ні слова - Чубаров

В підписаному комюніке про кримських бранців ні слова - Чубаров
В окупованому Криму близько 100 громадян України безневинно сидять у російських тюрьмах. Фото: mip.gov.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що підписане на саміті комюніке не розповсюджується на кримськотатарських бранців.

Уривок узгоджених висновків Паризького саміту в нормандському форматі 9 грудня, який вказує на це, Чубаров опублікував у Facebook.

"Вони заохочують Тристоронню контактну групу сприяти звільненню та обміну утримуваними особами, пов'язаних з конфліктом, до кінця року на основі принципу "всіх на всіх", починаючи з "всіх встановлених на всіх встановлених", при розумінні, що міжнародним організаціям, включаючи міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ), буде надано повний і безумовний допуск до всіх утримуваних осіб", - написав Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Києва мене вивезуть або в труні, або з постановою Кабміну - отець Климент

Він додав, що у документі не йдеться мови про кримських політв'язнів, більшість з яких кримські татари.

9 грудня у Парижі пройшли переговори у "нормандському форматі".

У них брали участь президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон.

Зараз ви читаєте новину «В підписаному комюніке про кримських бранців ні слова - Чубаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі