вівторок, 14 липня 2020 03:47

В анексованому Криму безвісти зникло 45 кримських татар - правозахисниця

В анексованому Криму безвісти зникло 45 кримських татар - правозахисниця
Ташева розповіла про зниклих татар в Криму. Фото: Ліга

Насильницькі зникнення в анексованому Росією Криму - один із злочинів, скоєних окупантом.

"Такі злочини Росія здійснює як на своїх територіях, коли тисячі людей в Чечні стали жертвами насильницьких зникнень, так і на окупованих", - заявила заступник постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева, повідомила прес-служба представництва президента України в АРК.

За інформацією Ташевої, з 2014 року в Криму без вісті пропали 45 чоловік, доля 15 з них невідома.

"Завдання держави - документувати випадки насильницьких зникнень, вести розслідування в рамках повноважень і залучати до розшуку міжнародні організації, а також підтримувати родичів зниклих без вести, що може включати не тільки матеріальну допомогу, а й психологічну підтримку і постійний доступ до інформації про стан розслідування" , - сказала Ташева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може пустити воду в Крим тільки в обмін на повернення півострова – Жумаділов

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу. В даний момент між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострів.

Зараз ви читаєте новину «В анексованому Криму безвісти зникло 45 кримських татар - правозахисниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі