пʼятниця, 30 липня 2021 15:12

Упіймали перевізника, який допомагав із призовом до армії РФ у Криму

Упіймали перевізника, який допомагав із призовом до армії РФ у Криму
Наразі вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Фото: pixabay.com

У Херсонському аеропорту затримали українця, який на території окупованого Криму організовував незаконний призов на службу до російської армії.

Зокрема, допомагав із перевезеннями призовників, повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерело в прокуратурі. Підозрюваний систематично надавав транспорт для цього.

"Затриманого звати Павло Захарченко. Його схопили під час спроби в'їхати в Україну. На момент окупації був власником і керівником приватного підприємства в Сакському районі, яке спеціалізується на пасажирських перевезеннях", - ідеться в повідомленні.

Після окупації півострова перереєстрував бізнес і впродовж 2016-2017 років за договорами з "військкоматами" РФ у Криму допомагав організовувати чотири призовні кампанії.

Захарченку повідомили про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на від восьми до 12 років. Опрацьовують питання про обрання запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горіли разом із боєприпасами: бойовики підпалили власні позиції

На Кіровоградщині затримали агента російської воєнної розвідки, який за завданням кураторів збирав інформацію про місцевих посадовців і військовослужбовців. Шукав на них компромат, збирав відомості щодо їхніх виїздів в РФ і на тимчасово окуповані території. Зазначені відомості російські спецслужби мали використати для залучення вказаної категорії осіб до співпраці та їхнього подальшого виїзду в країну-агресорку або на окуповані території.

Зараз ви читаєте новину «Упіймали перевізника, який допомагав із призовом до армії РФ у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі