четвер, 12 вересня 2019 12:01

Український політв'язень просить помилування у Путіна

Український політв'язень просить помилування у Путіна
Політв'язень Андрій Захтій просить його помилувати та обміняти / фото: Радіо Свобода

Засуджений до 6,5 років колонії суворого режиму у справі "українських диверсантів" Андрій Захтій написав прохання про помилування на ім'я президента Росії Володимира Путіна.

Таке рішення прийняв після того, як дізнався, що його не додали до списків на обмін утримуваними особами між Україною та Росією, який відбувся 7 вересня, пишуть Крим. Реалії.

"Про рішення Андрія написати лист із проханням про помилування я дізналася від адвоката. Лист вже надіслано. Це непросте рішення, Андрій його прийняв після того, як дізнався, що його немає в списках на обмін", - розповіла Оксана Захтій, дружина політв'язня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "День сурка" і "у Крим на танках": словник із прес-конференції Сенцова

Оксана Захтій підкреслила, що і чоловік, і вона радіють за в'язнів, які повернувся в Україну.

"Я хочу сказати, що ми щиро радіэмо за всіх, хто опинився на волі, особливо за їхні сім'ї. Власне, такими ж мотивами було продиктоване рішення Андрія. Він використовує будь-який шанс, щоб швидше опинитися вдома з рідними", - додала вона.

Кримський фермер Володимир Балух, якого кинули за ґрати за український прапор в українському Криму, розповів про увְ'язнення і звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Український політв'язень просить помилування у Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі