середа, 10 липня 2019 08:12

Українських моряків Росія скоро відпустить. Але не просто так - Клімкін

Українських моряків Росія скоро відпустить. Але не просто так - Клімкін
Клімкін каже, що військовополонени моряків Путін використовує як розмінну монету. Фото:storage1.censor.net

Найближчим часом Путін звільнить 24 військовополонених українських моряка, які незаконно утримуються у РФ, але не просто так.

В обмін на свободу моряків президент РФ спробує отримати якомога більше політичних преференцій – про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Я впевнений, що їх звільнять, при чому найближчим часом. Але для Путіна важливо вирішити це питання, це моя особиста думка, — в контексті саміту G7, в контексті того, що будуть зустрічі щодо Донбасу, можливо в нормандському форматі. Він спробує це використовувати саме в цьому контексті. Також, звичайно, для нього дуже важливо, щоб в Європі солідарність з приводу санкцій зменшувалася. Він буде бити на кінець року", — сказав Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бачу дуже великі загрози" - Клімкін боїться за Україну

Він також вважає, що "Путіну абсолютно паралельно, хто тут сидить (російські ув'язнені в Україні - ред.). Його це не цікавить. Його цікавить отримання кращого положення для підняття ставок".

"Я неодноразово говорив, що він використовує хлопців як розмінну монету … Його кінцева мета — санкції і визнання Росії як країни, яка потрапляє в "нормальність". А друге — це свобода дій і можливість діяти в Україні на розкол і федералізацію", — додав Клімкін.

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала військовополоненими українських моряків, яких російські прикордонники захопили у Чорному морі торік.

Зараз ви читаєте новину «Українських моряків Росія скоро відпустить. Але не просто так - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі