пʼятниця, 15 жовтня 2021 13:39

Україна засудила російський перепис населення в Криму

Україна засудила російський перепис населення в Криму
В МЗС відреагували на спробу Москви провести перепис населення у Криму. Фото: "Суспільне"

Україна засудила проведення Росією перепису населення на території Криму.

В МЗС перепис назвали недружнім актом щодо України.

"Україна засуджує проведення Російською Федерацією всеросійського перепису населення на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. Такі дії РФ спрямовані проти державного суверенітету і територіальної цілісності України та є продовженням намагань легітимізувати спробу анексії тимчасово окупованого Криму, поширити на його територію дію російського законодавства", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до положень резолюції Генасамблеї ООН 68/262 так званий "референдум" у Криму не має юридичної сили. Він не може слугувати підставою для відображення результатів перепису населення в Криму як частини загальноросійського перепису.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії засудили фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір": отримали від 12 до 18 років в'язниці

Учасники міжнародної Кримської платформи у Спільній декларації підтвердили, що Крим є невіддільною частиною території України.

В окупованому Криму 61-річного українця Костянтина Ширінга засудили до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. Чоловіка звинувачують у шпигунстві.

Зараз ви читаєте новину «Україна засудила російський перепис населення в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі