пʼятниця, 22 травня 2020 10:59

У Зеленського розповіли, чого хочуть від Міжнародного трибуналу з морського права

У Зеленського розповіли, чого хочуть від Міжнародного трибуналу з морського права
Україна хоче справедливості у справі захоплення росіянами моряків у Керченській протоці. Фото: reuters.com

Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін в прямому ефірі підписав меморандум України до Міжнародного трибуналу з морського права ООН у справі про захоплення моряків та кораблів у Чорному морі у листопаді 2018 року.

Як повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу, Україна прагне не помсти, а справедливості.

"Я, як міністр закордонних справ, команда уряду, ОП, наші юридичні радники, Офіс Генпрокурора — всі, кожен орган, задіяний у цей процес, ми прагнемо лише одного — справедливості. І ми цієї справедливості будемо добиватись всіма доступними для нас засобами", — сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не виконала жодного рішення міжнародного суду щодо Донбасу чи Криму — Парфьонов

Один з цих засобів — Міжнародний трибунал з морського права. Кулеба підкреслив, що Росія має відповісти за порушення конвенції ООН з морського права, за утримання 9 місяців у російській тюрмі українських моряків і за утримання кораблів протягом 11 місяців.

За словами Кулеби, розгорнута правова позиція України передається на розгляд арбітражного трибуналу.

"Факти, зображення, докази, позиція — все тут викладено. Призначений агент України — це мій заступник Євгеній Єнін", — заявив він.

Підписаний документ відправлять за відповідною адресою.

Володимир Зеленський уповноважив заступника голови МЗС Євгена Єніна представляти Україну при розгляді справ проти РФ в Міжнародному суді ООН і арбітражних трибуналах.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли, чого хочуть від Міжнародного трибуналу з морського права». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі