пʼятниця, 11 жовтня 2019 12:01

У затриманого в Криму Приходька вилучили кримськотатарський прапор

У затриманого в Криму Приходька вилучили кримськотатарський прапор
Київський районний суд Криму, який контролює Росія, заарештував активіста на два місяці. Фото:storage1a.censor.net

Дружина кримського активіста Олега Приходька заявила, що російські спецпризначенці під час обшуку напередодні затримання забрали кримськотатарський і червоно-чорний прапори.

У Сімферополі Любові Приходько повідомили, що вона свідок у цій справі, пишуть "Крим. Реалії"

"Вони обшукували все, випотрошили всі шафи, вилучили кримськотатарський прапор, червоно-чорний прапор, два ноутбука, телефон, ну, і дрібнички. А потім знайшли вибухівку. Після обшуку я одяглася і ми поїхали до Сімферополя, там склали протокол, я як свідок. Коли прочитала це все, була в шоці. Насправді немає такого. Тим паче ми не буваємо у тому гаражі, де російські силовики виявили вибухівку. Потім подумала, що такі ж схеми вони відпрацьовували і з Балухом, і з Сенцовим", - розповіла дружина Приходька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Ялти склав пісню про Україну

Про затримання активіста повідомив із Євпаторії Едуард Леонов 10 жовтня. Любов Приходько також затримали.

Співробітники ФСБ закидають Приходько статті російського кримінального кодексу про незаконне виготовлення вибухових речовин і терористичний акт. Пізніше стало відомо, що Приходька звинувачують в підготовці підриву будівлі міської адміністрації Сак.

"Київський районний суд" Криму, який контролює Росія, заарештував активіста на 2 місяці. Він перебуватиме в СІЗО до 10 грудня.

Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження про незаконне позбавлення волі через арешт у Криму проукраїнського активіста.

Фігурантів російської справи "кримських диверсантів" українців Володимира Дудку та Олексія Бессарабова знайшли у московському СІЗО "Матросская тишина".

Зараз ви читаєте новину «У затриманого в Криму Приходька вилучили кримськотатарський прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі