субота, 24 серпня 2019 18:31

"У світі рахуються із сильними" - Барієв про збереження незалежності України

"У світі рахуються із сильними" - Барієв про збереження незалежності України
Керівник Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв. Фото: Радіо.Свобода

Українській незалежності загрожує популізм, корупція та відсутність політичної відповідальності.

"Росія залишається нашим ворогом допоки окуповані Крим та Донбас", - каже в коментарі Gazeta.ua керівник Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

Для збереження української незалежності необхідно розвивати ЗСУ.

"В світі рахуються та співпрацюють лише із сильними. Поки ми не станемо такими, то слухати нас ніхто не стане. Треба посилювати міжнародне партнерство. Що стосується боротьби або захисту - необхідно надалі розвивати наші економічні можливості, оскільки неможливо зміцнювати обороноздатність без ресурсу", - каже він.

Для більш ефективного розвитку та протидії російській агресії Україна має посилювати відносини з державами ЄС, Канадою, США.

"Я, як представник кримськотатарського народу все-таки бачу в союзниках України і Турецьку республіку. Це партнерство треба розвивати, щоб ми могли мати сильного союзника в Чорноморському басейні", - говорить Барієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Крим Україну вітає: добірка фото

Експерт додав, що для перемоги та подальшого процвітання українці повинні побороти корупцію та популізм. На думку Ескендера Барієва це можливо лише в тому разі, коли сам народ стане відповідальним - перестане давати хабарі.

"Ще до окупації Криму я говорив, що Україна це одна з небагатьох країн СРСР, що отримала свою незалежність безкровно. Але, як виявилося, отримання незалежності розтягнулося на 20 з гаком років через сильний вплив Росії на економіку і політику, спроб контролю української політики росіянами. Коли українці в 2014 році стали боротися за незалежність росіяни відреагували окупацією Криму і вторгненням на Донбас", - каже він.

Найсильнішою стороною українського народу експерт вважає громадську позицію людей. Каже, що після 2014-го українці почали змінюватися, відстоювати свої права.

"Після 2014-го люди, що жили на цій території усвідомили себе громадянами цієї держави, змінилися, почали відстоювати свою незалежність і свободу. І таким чином ми не схожі на росіян. Все це відбулося в ситуації, коли держструктури, що відповідали за безпеку, не могли виконувати своїх функцій. Саме громадянське суспільство змогло продемонструвати свою єдність і зупинити наступ", - говорить Барієв.

Ударний безпілотний літальний апарат нового покоління Akıncı почала спільно виготовляти Україна та Туреччина.

Він стане одним із перших проектів спільного підприємства Укроборонпрому та турецького підприємства Baykar Defence.

Зараз ви читаєте новину «"У світі рахуються із сильними" - Барієв про збереження незалежності України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі