четвер, 08 червня 2017 16:32

У Севастополі закривають єдине інфекційне відділення для новонароджених

У Севастополі закривають єдине інфекційне відділення для новонароджених
Колишній головний дитячий ЛОР-лікар Центру охорони здоров'я матері й дитини в Севастополі Юрій Іскренко

В анексованому Росією Севастополі закривають єдине інфекційне відділення для новонароджених і недоношених дітей. Одна з можливих причин закриття ‒ брак кваліфікованих кадрів. Чиновники окупаційної влади стверджують, що на півострів їдуть працювати російські фахівці, а севастопольські діти захищені від недуг.

Дітей тим часом усе частіше відсилають на лікування й операції у сусідню Росію, тому що на півострові отримати належну допомогу неможливо, пише "Крим.Реалії".

"Інфекційне відділення для дітей до року в Центрі охорони здоров'я матері й дитини мало в складі 30 ліжок, там лікувалися діти від місяця до року з різними захворюваннями вірусної й бактерійної етіології. Упродовж року через відділення проходила приблизно тисяча дітей, і це було одне з найкращих відділень. Воно було укомплектоване кваліфікованими лікарями й медсестрами, користувалося авторитетом. Закриття такого відділення завдасть непоправної шкоди здоров'ю дітей, особливо до року. В цьому відділенні передбачалося лікування в ізольованих палатах ‒ боксах, разом із мамою. Перевести малюків до звичайного педіатричного або дорослого відділення не можна. Це спричинятиме інфікування інших пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветеранам дають одну квартиру на двох

Основна причина ‒ брак кадрів. Із лікарями дуже сутужно. Офіційна версія: відділення закрили на ремонт, а тривати він може дуже довго.

Закриття боксу пояснюють тим, що такі відділення не передбачені в Російській Федерації. Таких маленьких дітей лікують у загальних педіатричних відділеннях. Мені здається, це неправильно. Відсутність спеціалізованого відділення призведе до більшої кількості ускладнень, появи важких випадків і летальних наслідків. Дуже цього не хочеться, але закриття інфекційного відділення може призвести до таких наслідків", - сказав колишній головний дитячий ЛОР-лікар Центру охорони здоров'я матері й дитини в Севастополі Юрій Іскренко.

У Криму заявили про продаж 11-ти санаторіїв.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі закривають єдине інфекційне відділення для новонароджених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі