понеділок, 20 травня 2019 16:19

У РФ суд ухвалив рішення щодо українських моряків

У РФ суд ухвалив рішення щодо українських моряків
У Москві суд відхилив апеляцію щодо українських моряків / фото: ТАСС

Московський міський суд відхилив апеляцію на продовження строку арешту 4-м із 24 українських моряків.

Засідання щодо затриманих 25 листопада торік моряків, відбувалося у закритому режимі 20 травня, повідомляє ТАСС.

"Постанова Лефортовського районного суду Москви щодо обвинувачених Віктора Беспальченка, Володимира Варімеза, Владислава Костишина та Сергія Чуліби щодо продовження їм терміну утримання під вартою на 3 місяці, до 24 липня 2019 року, залишити без зміни, апеляційні скарги захисту - без задоволення", - сказала суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат повідомила про психологічні тортури полоненого моряка

17 квітня Лефортовський суд Москви продовжив морякам термін арешту на три місяці. Термін слідства у справі встановлено до 25 серпня. Захисники наполягають, що моряки є військовополоненими.

Прикордонні служби Федеральної служби безпеки Росії 25 листопада 2018-го атакували українські малі броньовані ракетні катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу". Українці йшли конвоєм з Одеси до Маріуполя. Прикордонні кораблі РФ "Дон" та "Ізумруд" у районі Керченської протоки обстріляли та взяли їх на абордаж. Захопили в полон команду з 24 моряків.

Росія звинувачує їх у нібито незаконному перетині кордону. Моряки не визнали провини, називають себе військовополоненими. Вимагають їх утримувати відповідно до Женевської конвенції.

23 квітня російські слідчі заявили, що почнуть технічну експертизу захоплених катерів "Бердянськ" і "Нікополь". Слідчі дії проведуть до травня.

Зараз ви читаєте новину «У РФ суд ухвалив рішення щодо українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі