неділя, 07 березня 2021 16:54

У Криму вирубують давній парк: місцеві жаліються Путіну

У Криму вирубують давній парк: місцеві жаліються Путіну
Кримчани звернулися до Путіна з проханням не вирубати Фороський парк. Фото: "Новости Севастополя"

Мешканці Фороса у Криму попросили допомоги у російського президента Володимира Путіна.

Люди записали звернення. У ньому вимагають не знищувати Фороський парк. Частину парку забудовують. Для цього зрізають і викопують десятки рідкісних, екзотичних і навіть червонокнижних дерев, повідомляє "Крым.реалии".

України вважає парк у Форосі природоохоронною територією загальнодержавного значення. Йому майже 190 років. Будівництво на його території почалося восени 2020 року. Тепер місцеві жителі намагаються зупинити вирубування столітніх дерев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підтримували анексію, поки не почали їм хату зносити"

Підконтрольний окупантам глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що будують дитячий центр, і обіцяв висадити інші дерева. На цьому тижні місцевих активістів почала залякувати поліція.

Російські окупанти в Криму вирубують 180 дерев уздовж річки Салгир, що тече в Сімферополі. Нищити зелені насадження почали після анексії півострова. У серпні росіяни заявили, що вирубають 280 дерев на центральних вулицях Сімферополя. Всі дерева — молоді платани.

Зараз ви читаєте новину «У Криму вирубують давній парк: місцеві жаліються Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі