вівторок, 02 червня 2020 12:17

У Криму відновлюють ядерну інфраструктуру — Антон Кориневич

У Криму відновлюють ядерну інфраструктуру — Антон Кориневич
У Криму відновлюють ядерну зброю. Фото: reuters

Російські окупанти вживають заходів для розвитку в Криму ядерної інфраструктури та розміщення засобів, здатних доставляти ядерну зброю.

Про це пише "Укрінформ" із посиланням на слова постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Антона Кориневича під час онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Що найбільше тривожить — так це те, що держава-окупант уживає заходів із ренуклеаризації Криму, передусім шляхом розміщення носіїв та інших засобів, здатних доставляти ядерну зброю, й активного розвитку ядерної інфраструктури на півострові", — заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бомбардувальники США відпрацювали пуски крилатих ракет біля Криму

Дипломат підкреслив, що з огляду на стратегічне розташування Криму, а також на те, що Україна є стороною Договору про нерозповсюдження ядерної зброї як неядерна держава, "розміщення ядерних сил у Криму є серйозним викликом для чинного режиму ядерного нерозповсюдження".

За словами Кориневича, мілітаризація Криму Росією є всеосяжною — від сфери дошкільної освіти до розгортання ракетних комплексів С-400 та нарощування й модернізації корабельного складу Чорноморського флоту РФ, який оснащено крилатими ракетами типу "Калібр".

Постпред вважає, що росіяни використовують півострів як основну матеріально-технічну базу для військових операцій у Сирії, активних військово-морських навчань та закриття морських районів, у тому числі виключної економічної зони України навколо окупованого Криму.

Він закликав міжнародну спільноту дати належну оцінку такій діяльності російської окупаційної влади.

На базі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розробляють стратегію звільнення та повернення тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму, проте частина цього документа буде засекреченою.

Зараз ви читаєте новину «У Криму відновлюють ядерну інфраструктуру — Антон Кориневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі