середа, 08 квітня 2020 17:21

У Криму українця кинули за ґрати

У Криму українця кинули за ґрати
У Криму незаконно засудили українця. Фото: pixabay.com

В анексованому Криму громадянина України Дениса Кашука незаконно засудили до 3 років і 8 місяців позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями в купівлі та зберіганні вибухівки.

МЗС України висловив рішучий протест Російській Федерації через цей інцидент.

На сайті відомства повідомляють, що окупаційна влада позбавила Кашука належного права на захист: допустила до справи незалежного адвоката лише на стадії судового розгляду, чинила психологічний тиск на затриманого у вигляді погроз його родичам.

"Окремі члени родини внаслідок таких погроз були змушені залишити окупований півострів", – говориться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Криму рятують власний бізнеc

Такі дії окупаційної влади МЗС розглядає як продовження політичних репресій проти громадян України, які живуть в умовах окупації.

Також незаконна влада Криму свідомо вдається до кроків, які ставлять під серйозну загрозу життя та здоров'я громадян України в умовах стрімкого поширення вірусу Covid-19, відсутності належного медичного захисту на окупованих територіях і пов'язаної з цим особливої епідеміологічної вразливості в російських місцях позбавлення волі.

Україна вимагає від Росії негайно припинити грубі порушення прав людини на анексованому півострові. Вона також закликала міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний і санкційний тиск на державу-агресора.

У СІЗО окупованого Криму ввели тимчасові обмеження через розповсюдження коронавірусу Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «У Криму українця кинули за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі