неділя, 18 квітня 2021 13:45

У Криму пробурять водовід для Ялти

У Криму пробурять водовід для Ялти
Вартість робіт оцінюється в більш ніж 8,5 млрд російських рублів. Фото: Reuters

У анексованому Криму побудують тунельний магістральний водовід в Ялту від Щасливенського водосховища для подачі прісної води.

Так званий "міністр будівництва і архітектури" Криму Михайло Храмов заявив, що експертиза проекту знаходиться на завершальній стадії, повідомляють Новини Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ побудувала новий військовий табір в окупованому Криму

"Десь через місяць, 2 максимум, ми отримаємо експертизу і приступимо до повномасштабного будівництва. На сьогодні портал вже виконаний, щит повністю змонтований, зібраний, випробуваний. Залишилося тільки, так би мовити, прапорцем відмахнутися, і почнемо бурити", - сказав Храмов.

Підрядником будівництва визначили компанію ТоннельГеоСтрой з Санкт-Петербурга. Вартість робіт оцінюється в більш ніж 8,5 млрд російських рублів (близько $112 млн).

Україна може почати поставки води в окупований Крим тільки в тому випадку, якщо міжнародні місії зафіксують можливість гуманітарної загрози українцям, які проживають на півострові. Зокрема, питну воду Україна зможе передати через Червоний Хрест.

Зараз ви читаєте новину «У Криму пробурять водовід для Ялти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі