вівторок, 04 вересня 2018 12:10

У Криму погіршилась ситуація: зупинили "Титан", оголосили про евакуацію дітей

У Криму погіршилась ситуація: зупинили "Титан", оголосили про евакуацію дітей
У Криму почнуть евакуацію дітей: ситуація погіршується. Фото: Крим Реалії

Окупанти заявили, що концентрація шкідливих речовин у повітрі в містах півночі Криму перевищила допустиму норму.

Екологічна ситуація в Армянську погіршилася. Про це повідомив журналістам окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов.

"Сьогодні вночі в зв'язку зі зміною погоди, падінням нічної температури та збільшенням денної, вперше концентрація сірчистого ангідриду перевищила норму", - повідомив Аксьонов.

Крім того, окупанти оголосили, що "всі діти з Армянська на півночі Криму, де концентрація шкідливих речовин в повітрі перевищила допустиму норму, будуть вивезені в санаторії".

"Відповідально заявляю, що здоров'ю та життю громадян ніщо не загрожує. Однак для того, щоб виробити всі алгоритми дій, прийнято рішення для всіх дітей міста Армянська шкільного віку, дошкільного віку - з мамами, оголосити канікули і відправити відпочивати в кримські санаторії ", - заявив глава республіки.

Окупаційний глава зауважив, що "діти відпочиватимуть в санаторіях за рахунок держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Армянськ спіткає доля "Курська" - у Криму перші смерті від екологічної катастрофи

"Для організації вивезення дітей створений оперативний штаб. За цього підстав для введення режиму НС немає. Але з метою стабілізації ситуації, і щоб виключити будь-яке паразитування, оголошуємо канікули на 2 тижні від сьогоднішнього дня для школярів Армянська і для дитячих садків", - додав Аксьонов.

Також окупанти зупинили на 2 тижні роботу підприємства "Кримський титан", яке, імовірно, стало причиною забруднення повітря на півночі окупованого Криму.

У ніч на 24 серпня в окупованому Армянську сталася екологічна катастрофа. Стався викид у атмосферу невідомої речовини. Усі металеві предмети в місті вкрилися липкою іржею. Є перші смерті, які пов'язують з лихом.

Зараз ви читаєте новину «У Криму погіршилась ситуація: зупинили "Титан", оголосили про евакуацію дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі