середа, 02 жовтня 2019 10:36

У Криму почався призов до російської армії

У Криму почався призов до російської армії
krymr.com Крим: в російську армію забирають понад 3 тисяч жителів окупованого півострова

Цієї осені починається вже 8-а хвиля призову до російської армії. Планують забрати служити 3,5 тис. кримчан.

"За попередні кампанії у Криму призвали 18 900 осіб від початку анексії. Поки воєнкоми не озвучили нові цифри, але очікується приблизно 3,5 тисячі", – сказав в ефірі проекту "Радіо Свобода" Радіо Крим.Реалії член Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов.

Київ вимагає від Росії припинити призов до збройних сил жителів анексованого Криму. Прокуратура АРК просить кримчан звертатися телефоном або електронною поштою в разі отримання повісток для проходження служби у російській армії.

Раніше Сполучені Штати Америки висловили стурбованість тим, що Росія відкриває кримінальні справи проти кримчан, які не хочуть служити в її армії.

Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні повідомляла, що 2017-го на військову службу до Збройних сил Росії призвали не менш ніж 4800 жителів Криму.

За даними тимчасового повіреного у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміана, 2018-го до російської армії призвали 5600 кримчан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекинула на навчання в Крим винищувальний полк ВМФ

В Україні починається осінній призов на строкову службу. Призовна кампанія триватиме до 31 грудня. Призовний вік в Україні встановлено на рівні 20-27 років.

Строк служби - 18 місяців, але для тих, хто має вищу освіту (ступінь магістра або спеціаліста), - 12 місяців. Військовослужбовці строкової служби для виконання бойових завдань у зоні проведення операції Об'єднаних сил не залучаються.

Зараз ви читаєте новину «У Криму почався призов до російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі