пʼятниця, 07 вересня 2018 12:52

У Херсонській області почала масово іржавіти сільгосптехніка

У Херсонській області почала масово іржавіти сільгосптехніка
Фермери скаржаться на висохлі овочі й почорнілий врожай. Фото: npu.gov.ua

У Херсонській області через шкідливі викиди кримського заводу "Титан" почала масово ржавіти сільськогосподарська техніка й посохли овочі.

Таку інформацію оприлюднив голова асоціації фермерів Херсонської області Микола Халупенко, повідомляє Agronews.

"У Каланчацькому районі один із фермерів повідомив, що почала масово ржавіти техніка та все, що пов'язане з металом, навіть та техніка, яка стоїть у гаражах ,покривається іржею. Ще один фермер говорить, що посохли всі овочі, гудина стала жовтою. Зернові вже зібрали майже, соняшник стоїть ще чорний, тому незрозуміло. Там, де були зелені овочі, вони почорніли", - повідомив Халупенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах зупинили навчання через катастрофу в Криму

Він додав, що на території Чаплинського району, який також межує з територією Криму, шкідливих наслідків від катастрофи поки не виявили. Фермер допускає, що через відсутність днями вітру в напряку цього регіону.

Окупаційна влада Криму 4 вересня оголосила про перевищення допустимої концентрації сірчистого ангідриду на півночі півострова. Роботу великого хімзаводу в Армянську вирішили зупинити на 2 тижні. Товариство "Титанові інвестиції" використовує кислотонакопичувач, який вперше настільки висох - залишилося всього 1,6 млн куб. м води.

На цей період в Армянську на 2 тижні оголосили канікули. Дошкільнят із мамами і школярів евакуювали до кримських санаторіїв.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" на кордоні з Кримом тимчасово призупиняють свою роботу.

КПВВ закривають через екологічну катастрофу на півострові. Про це повідомив полковник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Зараз ви читаєте новину «У Херсонській області почала масово іржавіти сільгосптехніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі