середа, 08 серпня 2018 11:27

Традиції РФ: "мер" Ялти запустив неіснуючу лікарню, а звідти вкрали навіть табличку
5

В окупованому Криму "мер" Ялти Олексій Челпанов урочисто відкрив у Форосі пункт швидкої допомоги, що не працював 27 років.

За кілька днів з'ясувалося, що це обман - зникли не тільки машини "швидкої", а й табличка, передають "Примечания".

Автор: primechaniya
  Мер Ялти Олексій Челпанов урочисто відкрив в Форосі пункт «швидкої допомоги», що згодом виявилося обманом
Мер Ялти Олексій Челпанов урочисто відкрив в Форосі пункт «швидкої допомоги», що згодом виявилося обманом

У Форосі залишилася амбулаторія з 1 лікарем. Пацієнти їздять у лікарню до Ялти. Нещодавно житель Фороса викинувся з вікна ялтинської поліклініки, зневірившись отримати медичну допомогу. На екстренний виклик "швидка" їде в селище з Алупки, чекати її доводиться годину.

Зазначається, що 18 липня, перебуваючи у Форосі, "глава адміністрації" Ялти Олексій Челпанов пообіцяв вирішити проблеми селища. 2 серпня, під керівництвом "мера" опорни пункт швидкої допомоги урочисто відкрили.

Автор: primechaniya
  На урочистому відкритті були дві нові машини "швидкої", які згодом зникли
На урочистому відкритті були дві нові машини "швидкої", які згодом зникли

Чиновник заявляв, що медичний заклад вдалося відкрити на умовах державно-приватного партнерства. Приватники виділили приміщення, де працюватимуть водії, фельдшери та лікарі. На урочистостях були дві нові карети "швидкої".

"Тепер мешканці та гості селища й сусідніх населених пунктів будуть більш оперативно отримувати медичну допомогу фахівців цієї екстреної служби, а для її співробітників створені всі необхідні умови для роботи завдяки комфортному обладнаному приміщенню", - написав "мер" у Facebook.

Згодом з'ясувалося - швидка допомога у Форосі так і не запрацювала.

Автор: primechaniya
  Машини виявилися власністю алупкінської підстанції швидкої допомоги
Машини виявилися власністю алупкінської підстанції швидкої допомоги

Місцеві жителі розповіли, що "відкриття пункту швидкої допомоги" насправді було презентацією двох медичних автомобілів, що належать розташованому в селищі пансіонату ім. Терлецького.

В Алупці підтвердили: відкриття пункту швидкої допомоги в Форосі було черговий імітацією.

"Підстанцію в Форосі "відкривали" кілька років тому. Там стоять машини, які нікуди не виїжджають. У ЗМІ вже писали, що місцеві жителі туди зверталися, а їм відмовили в допомозі", - розповів шофер швидкої допомоги Алупкінської підстанції Андрій Дуброва.

Працівники Алупкінської "швидкої" кажуть, що пункт на Форосі не відкрили, бо працювати нікому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали жалюгідний стан лікарні в Криму

"У Ялті взагалі 10 водіїв не вистачає. Медперсонал туди, в Форос, взагалі повністю не набрано. У реальності, на 50 кілометрів узбережжя від Будмістечка до Фороса зараз працює 2 машини швидкої допомоги", - додав Дубров.

Узбережжя Великої Ялти взагалі скоро може залишитися без екстреної медицини. І справа не тільки в мізерних зарплатах по 10-12 тис. руб.

"Алупкінську підстанцію передали центру. Знищена вся ремонтна база автомобілів швидкої допомоги. Начальство казало: якщо поламався автомобіль, вам повинні видати резервний. У реальності, все занедбане, машини толком не ремонтуються. Водії самі собі путівки виписують, нас ніхто як належить не випускає. Машини перед виїздом не проходять огляд. Моя машина вже другий місяць стоїть, з нею нічого не роблять. Колеса співробітники ремонтують за свої гроші. Взагалі, в Криму по всій периферії така ситуація. Виїжджаючи, ми ризикуємо своїми життям, життям лікарів і пацієнтів. Створені такі умови, що працювати неможливо. Люди звільняються. Тих, хто залишився, змушують після змін, у свій вільний час самостійно ремонтувати машини", - розповів водій.

Автор: primechaniya
  4 серпня - останній день, коли на "відкритому медичному пункті" бачили табличку з режимом роботи
4 серпня - останній день, коли на "відкритому медичному пункті" бачили табличку з режимом роботи

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, чому Крим п'є і купається в трупних ядах

4 серпня, журналісти в Форосі оглянули пункт швидкої допомоги. На головному вході висіла табличка "МФЦ" і графік роботи: раз на тиждень, по середах. Ознак регулярної роботи не було. Двері закриті. Машин теж не було.

Автор: primechaniya
  8 серпня з будівлі зникла навіть табличка
8 серпня з будівлі зникла навіть табличка

У вівторок, 8 серпня, з будівлі зникла і табличка "Пункт базування бригад швидкої допомоги" Форос". Машин та інших ознак "відновлення роботи швидкої допомоги через 27 років", як і раніше немає.

В окупованому Росією Криму через недостатню кількість місць на кладовищах запустять крематорій.

Зараз ви читаєте новину «Традиції РФ: "мер" Ялти запустив неіснуючу лікарню, а звідти вкрали навіть табличку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі