четвер, 03 січня 2019 15:38

Ти здохнеш: в Криму побили проукраїнського активіста

Ти здохнеш: в Криму побили проукраїнського активіста
Відомому кримському активісту погрожують через його допомогу українським полоненим морякам - фото Риза Асанов

На кримськотатарського активіста Ризу Асанова скоїли напад.

Зловмисники побили його під час з`йомки сюжету про кримську автомагістраль "Таврія", пише він у своєму Facebook.

"Я відчув різкий біль в області правого плеча. Помітив чорний довгастий предмет, схожий на палицю. Потім відчув різкий біль в потилиці", - згадує чоловік подробиці нападу.

Активіст розповідає, що прийшов до тями біля своєї машини.За його словами нападники мали яскраво виражений московський акцент.

"Почув чоловічий голос: "Це останнє попередження." Другий голос сказав: "У наступну нашу зустріч ти здохнеш", - розповідає Риза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ обробляє українських моряків

Коли зловмисники пішли він поїхав до лікарні. Там в нього діагностували струс головного мозку та забої.

Після лікарні Риза Асанов поїхав писати заяву до поліції, але на неї не видали жодного підтвердження. В поліції він зустрів одного з ймовірних нападників.

"У всій цій історії все зрозуміло, крім чоловіка, який в поліції ходив як свій і йдучи, посміхався мені. Його, до речі, я помітив і в лікарні. Досвід показує, що це був не просто перехожий", - пише він.

Цей напад активіст пов'язує з поїздкою до полонених українських моряків.

"Це не перший напад, просто зараз я став про це казати, я дав йому розглас", каже він.

25-річний старший матрос Дмитро Мельник був серед тих, хто не зрадив присязі під час військової анексії Криму Росією. Він, та половина його команди відтягували час, блокували російське захоплення єдиного в Україні середнього десантного корабля "Юрія Олефіренко". З ним Дмитро не розлучається протягом 6 років.

Зараз ви читаєте новину «Ти здохнеш: в Криму побили проукраїнського активіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі