понеділок, 26 липня 2021 22:42

Стало відомо, хто приїде на саміт "Кримської платформи" від США

Стало відомо, хто приїде на саміт "Кримської платформи" від США
США на саміті буде представляти Пітер Буттіджедж. Фото: Reuters

Міністр транспорту США Пітер Буттіджедж представлятиме США на саміті "Кримської платформи" і урочистості до Дня Незалежності.

"Суспільному" про це повідомив член "Кримської платформи", депутат і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Сполучені Штати направляють міністра транспорту, він досить впливова фігура в Кабінеті міністрів США, це Піт Буттіджедж. Я зустрічався з Куртом Волкером і він сказав, що з ряду причин Байден не приїде. І, крім того, у Байдена специфічні відносини з Україною, через те, що намагався використати у своїй передвиборчій кампанії Трамп, то через це швидше за все він не приїде. Навіть, якщо дуже захоче, його оточення постарається його відмовити", - сказав Джемілєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо все обмежиться розмовами, підтримки США не буде - експерт про Кримську платформу

Білий дім ще офіційно не оголошував членів делегації.

Президент США Джозеф Байден, попри особисте запрошення Володимира Зеленського, відмовився взяти участь у київському саміті Кримської платформи. Замість американського лідера на саміті буде присутній член уряду США.

23 серпня, напередодні 30-ї річниці Незалежності України, у Києві відбудеться установчий саміт Кримської платформи. У ньому візьмуть участь представники близько 30 держав. Головними питаннями Кримської платформи будуть відновлення справедливості і міжнародного права як цінності, деокупація українського півострова та звільнення кримських політичних в'язнів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто приїде на саміт "Кримської платформи" від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі