четвер, 13 лютого 2020 14:06

Щоб порахувати населення на окупованих територіях, створять новий проєкт

Щоб порахувати населення на окупованих територіях, створять новий проєкт
Дубілет каже, що зараз в уряді немає рішення щодо того, як проводитимуть перепис. Фото:glavcom.ua

Для підрахунку кількості населення на окупованих територіях Криму та Донбасу планують проєкт супутникової зйомки.

Його вже обговорили із представниками ООН, повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

"Ми якраз зустрічалися з представниками ООН, які допомагатимуть нам із проєктом супутникової зйомки, який є дуже складним", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цінності немає - соціолог розкритикував перепис населення

За словами чиновника, наразі складно визначити, наскільки точно можна оцінити через супутники чи якісь інші інструменти кількість населення в Криму та на окупованих територіях Донбасу.

Схожий проєкт відбувся в Афганістані, де влада не контролює великої частини території країни.

Дубілет каже, що зараз в уряді немає рішення щодо того, як проводитимуть перепис. Він сподівається, що за кілька місяців завершать дослідження і можна буде зробити оцінку щодо окремих населених пунктів.

Також міністр розповів про методику підрахунку. За його словами, спочатку зробили загальну оцінку чисельності населення, зрозуміли, яка кількість населення живе на території України, контрольованій владою.

Потрібно також було з'ясувати розподіл за статтю та віком.

"Для цього ми використали два джерела: з одного боку є розподіл, який веде Державна служба статистики, що робить це на базі електронних реєстрів. З іншого боку, ми вирішили перевірити це, тому що не можна просто взяти і використати цю інформацію. Ми взяли інформацію з податкової служби та кількох інших реєстрів. І на щастя, ці дві піраміди повністю збіглися", - продовжив міністр Кабміну.

Узяли загальну кількість населення та наклали на неї цю демографічну піраміду.

"Тому є сенс, що ці дані збігаються з процентним розподілом, який є в Державної статистики, але там не збігаються абсолютні цифри. Ви знаєте, що, за офіційною статистикою, нас близько 42 мільйонів. Власне, якщо розділити 37 на 42, то й буде цей коефіцієнт 0,88", - підсумував Дубілет.

37 млн 279 тис. людей живуть в Україні, не враховуючи анексованого Криму й окупованих районів Донбасу. Такі дані електронного перепису. Тривав три місяці. Рахували за даними мобільних операторів, Пенсійного фонду, загсів. Чоловіків — 17,28 млн, жінок — близько 20 млн. Найбільше людей від 25 до 54 років — 16,458 млн, 55–64-річних — 5,243 млн. Старших за 65 років — 6,248 млн. Дітей до 14 років — 5,756 млн. Ще 3,584 млн — молодь 14–24 років.

Зараз ви читаєте новину «Щоб порахувати населення на окупованих територіях, створять новий проєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі