середа, 18 вересня 2019 12:23

Скільки політв'язнів утримують в окупованому Криму

Скільки політв'язнів утримують в окупованому Криму
В анексованому Криму у тюрмах сидить понад 60 кримських татар. Фото: з відкритих джерел

У Криму триває переслідування не лише кримських татар і проукраїнських активістів, але і родичів, і адвокатів, які їх захищають. Зокрема із організації "Кримська солідарність".

Про це говорили під час наради ОБСЄ у Варшаві на дискусії "Переслідування захисників кримських татар у Криму: атаки на адвокатів, журналістів та активістів", повідомляє Укрінформ.

За словами координаторки КримSOS Таміли Ташевої, після окупації Криму на півострові почався тиск на кримських татар та активне українське населення. Відтак, із Криму почали виїжджати активісти, журналісти, залишилися лише представники Меджлісу кримськотатарського народу. Ташева констатувала, що кримськотатарська меншина зараз маргіналізується шляхом навішування ярликів щодо причетності до тероризму й екстремізму. Вона припускає, що така ситуація призведе до ще більшого відтоку кримських татар із півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки учасників війни мають статус УБД

Кримський адвокат Еміль Курбедінов наголосив, що у Криму зара утримуються понад 80 політв'язнів, із яких понад 60 – це кримські татари. Усі вони переслідуються за так званими "терористичними" статтями.

Окупаційна влада Криму хоче додати до назви півострова слова "Таврида".

Зараз ви читаєте новину «Скільки політв'язнів утримують в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі