вівторок, 14 січня 2020 11:04

Севастополю залишать особливий статус

Севастополю залишать особливий статус
У законі про децентралізацію місто Севастополь вказано як окрему адміністративно-територіальну одиницю

У законі про децентралізацію місто Севастополь, що в Криму, вказано як окрему адміністративно-територіальну одиницю. І цей статус місту залишать до деокупації півострова. Про це написав постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич на своїй сторінці у Facebook.

"Забутий Севастополь" виявився не таким уже й забутим. У доопрацьованому проєкті закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади, у статті 133, місто Севастополь вказано як окрему адміністративно-територіальну одиницю України. Відповідну правку було внесено за зверненням постійного представника президента України в АР Крим, яке було направлене Комісії з питань правової реформи від голови робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в листопаді 2019 року", – пише Кориневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Україна виплачуватиме гроші жителям окупованих територій

Експерт вважає, що жодне місто України не повинно мати спеціального статусу, але, поки Севастополь тимчасово окупований, він матиме цей статус.

"Севастополь є тимчасово окупованими територіями і згадується в резолюціях міжнародних організацій, і допоки статус Криму на рівні Конституції не змінено, видається за доцільне з метою дотримання сталості позиції України на міжнародній арені залишити м. Севастополь як окрему адміністративно-територіальну одиницю в Конституції України", – додав Кориневич.

Окупаційна влада Криму хоче налагодити залізничне сполучення через Керченський міст із декількома країнами.

Зараз ви читаєте новину «Севастополю залишать особливий статус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі